Friptură de porc cu legume și sos de leurdă
40 minute
6 portii
Usor
1 kg mușchiuleț de porc sau ceafă
500 g broccoli (sau spanac)
500 g fasole verde
1 lingură zema de lime
25 g unt
20g cimbru
20 g rozmarin
1 cățel de usturoi
1 legătura de leurdă
200 ml de ulei de măsline
1 lămâie
Sare
Piper
Mod de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Taie bucata de carne felii, presară pe ea sare și piper. Topește unutl într-o tigaie și rumeneștele bucățile de carne pe toate părțile. Pune carnea într-o tavă, presară deasupra ierburile aromate și dă-o la cuptor pentru 15 minute.
- Între timp, pregătește garnitura de legume. Blanșează bucățelele de broccoli ( sau spanac)și fasolea verde în apă cu sare pentru două minute.
- Pentru sos, pune în blender usturoiul, uleiul de măsline și frunzele de leurdă și amestecă până obții un sos fin. Adaugă sare și piper după gust.
- Scoate friptura din cuptor, las-o 10-15 minute deoparte și apoi servește-o alături de legumele al dente stropite cu zeama de citrice, felii de lămâie și sosul verde aromat.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews