Friptura de porc cu radacinoase
140 minute
6 portii
Mediu
Friptura de porc cu legume radacinoase – o combinatie perfecta pentru o cina sanatoasa in familie, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
500 g filé de porc
500 g piept de porc fara os
2 morcovi
250 g telina
un fir praz
o ceapa
1/2 capatana usturoi
3 crengute cimbru
4-5 fire patrunjel
Ingrediente pentru servit
cartofi
un bastonas hrean
un mar verde
2 lingurite suc de lamaie
o lingura unt
sare
Mod de preparare:
- Se pun la fiert in doi litri de apa 2 morcovi si cate o jumatate din telina si praz.
- Se adauga carnurile, se pun ceapa, cimbrul, usturoiul si patrunjelul. Se acopera si se lasa 90 de minute la fiert.
- Intre timp, se pun cartofii la fiert in apa sarata, iar din lichidul in care fierbe carnea se ia aproximativ un litru si se fierbe separat, pana ce se reduce la jumatate.
- Se taie bastonase restul legumelor si se fierb in supa inca 10 minute. Cartofii scursi se pun la prajit in unt. Carnea se taie felii subtiri, se aduce la masa cu legumele fierte, cartofii si hreanul ras si amestecat cu mar ras si suc de lamaie.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews