Friptura suculenta de vitel
200 minute
6 portii
Mediu
Cand ai pofta sa mananci o friptura suculenta, incearca sa o gatesti dupa reteta asta. Cu putin efort vei obtine un pranz complet, savuros si sanatos.
Ingrediente
un kg muschi de vitel
125 g unt
cimbru
rozmarin
sare
piper
Ingrediente pentru garnitura
un kg cartofi mici
5-6 cepe mici
un catel usturoi
25 g unt
sare
piper
3 linguri ulei
Mod de preparare:
- Se topesc 50 g unt intr-o tigaie si se rumeneste carnea pe toate partile. Apoi se lasa 10 minute sa se odihneasca.
- Intr-un vas de cuptor se pune carnea cu restul de unt, se presara cu sare si piper, cimbru si rozmarin, se acopera cu un capac si se lasa doua ore la cuptor stropind-o cu sosul din tava.
- Intre timp, cartofii se rumenesc in amestec de unt si ulei si, cand s-au rumenit, se dau deoparte, se sareaza, se pipereaza si se adauga usturoiul.
- Dupa doua ore de coacere se adauga cartofii in tava, se pun si cepele curatate de coaja si se mai lasa o ora la cuptor stropind cu sosul din tava.
S-ar putea sa-ti placa si:
Pui la cuptor in sos dulce-acrisor
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews