Un desert delicios, reteta perfecta pentru iubitorii de fructe de padure. Combinatia de fructe de padure la cuptor si aluat fac desertul exact atat cat trebuie de insiropat.
Ingrediente
250 g fructe de padure diverse 10 linguri zahar scortisoara
Ingrediente pentru aluat
150 g faina 50 g faina de migdale 2 linguri zahar o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat un praf sare 125 g iaurt bine scurs 70 g unt
Mod de preparare:
- Fructele se pun intr-un vas de cuptor, se presara cu zahar si scortisoara si se lasa asa timp de o ora sa-si lase sucul.
- Intre timp, se amesteca faina cu faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Se amesteca cu furculita si apoi se adauga iaurtul si untul taiat cubulete.
- Se amesteca, se iau cu lingura mici cantitati din aluat si se asaza peste fructe, fara a le acoperi complet. Se mai lasa vasul la cuptor pentru 25-30 de minute.