Fursecurile Amaretti sunt extrem de similare cu prajiturelele frantuzesti macarons, doar ca sunt mult mai putin pretentioase, se fac mai usor si au o aroma irezistibila!

Ingrediente

1 albus 80 g zahar 100 g faina de migdale 2 linguri lichior amaretto un praf de sare

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Bate albusul cu praful de sare pana ce isi mareste volumul, apoi incorporeaza zaharul, lichiorul amaretto si faina de migdale.
  2. Aluatul obtinut trebuie sa fie dens si usor lipicios. Formeaza bile cu mainile usor umezite si asaza-le pe o foaie de copt la 2-3 cm una de cealalta.
  3. Presara prajiturelele cu zahar pudra si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, la 200°, sau pana cand se rumenesc.

Fursecuri sanatoase

Macarons de cocos

Torrone – Nuga cu fistic si migdale