Usor de preparat, crocante si fragede totodata. Fursecurile cu nuci se fac rapid, cu gemul sau dulceata preferata. Reteta a fost testata si trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Ingrediente

120 g unt la temperatura camerei 80 g zahar un ou un plic zahar vanilat 150 g faina un praf sare un varf de cutit praf de copt 100 g nuci, alune, migdale usor prajite si tocate 1/2 borcan gem
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme, apoi se adauga galbenusul si se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului. Se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se amesteca totul.
  2. Se pregatesc nucile, iar separat se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin. Se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2-2,5 cm care se tavalesc prin albus.
  3. Bilele de aluat date prin albus se rostogolesc usor in nuci si se asaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Cu degetul se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita. In aceasta adancitura se pune cate o lingurita din dulceata pe care o preferati.
  4. Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincalzit la 175°C, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos.

Biscuiti spritati

Cornulete cu gem

Biscuiti danezi cu vanilie