Fursecuri cu stafide
Una din cele mai cunoscute retete de prajiturele este cea de fursecuri cu stafide, extrem de usor de facut dar si usor de savurat!
Ingrediente
250 g faina
2 lingurite praf de copt
1 ou mare
170 g unt
120 g stafide brune
170 g zahar
4-5 linguri lapte
un praf sare
esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Combina ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, sarea). Separat, bate untul moale pana devine cremos si adauga zaharul si esenta de vanilie. Dupa cca 2 minute, adauga oul si continua sa mixezi.
- Adauga ingredientele uscate in compozitia de unt si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Completeaza aluatul cu 3 linguri de lapte, iar dupa ce le-ai incorporat, adauga si restul de lapte daca nu ti se pare suficient de moale aluatul. Pune stafidele cat mai rasfirat in compozitie, amesteca folosind o spatula, de jos in sus.
- Formeaza fursecurile pe tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 3-4 cm. Foloseste o lingura pentru inghetata sau 2 linguri obisnuite, incercand sa pastrezi cantitatea egala pentru toate fursecurile, incat acestea sa iasa egale. Da fursecurile cu stafide la cuptor pentru 13-15 minute la 190 grade, sau pana cand deserturile devin aurii.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews