Fursecuri cu visine in forma de inima
Imparte de ziua indragostitilor fursecuri delicioase cu umplutura de visine sau cirese, pe care le faci super-usor!
Ingrediente
1. Intr-o craticioara pune zaharul, amidonul, sarea, apa, sucul de lamaie si visinele. Amesteca pana se dizolva amidonul si lasa compozitia sa fiarba 5 minute, pana cand se ingroasa sosul.
2. In timp ce umplutura se raceste, intinde aluatul de placinta si taie-l cu forma de prajituri inimioare mari. In centrul a jumatate din numarul inimilor taiate, taie cu o forma mai mica o alta inima.
3. Unge aluatul in forma de inima ramas intreg cu ou pe margini, de jur imprejur si asaza 1-2 linguri de compozitie cu visine in centru.
4. Pune-le „capacele” (celelalte inimi cu decupaj in centru) si preseaza-le pe margine cu o furculita pentru a se lipi aluatul, apoi unge-le cu ou.
5. Coace fursecurile cu visine timp de 20-30 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand devin aurii.