Fursecuri piersici umplute
Vrei sa pregatesti niste fursecuri pentru invitatii tai? Surprinde-i cu niste piersici umplute si trezeste-le amintiri din copilarie, din vremea in care aceste fursecuri erau tare populare prin cofetarii.
Ingrediente pentru fursecuri
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru servire
1. Bate zaharul cu ouale, adauga uleiul, laptele si praful de copt. Incorporeaza apoi treptat faina, pana obtii un aluat omogen, fin si nelipicios.
2. Framanta aluatul pe blat cu faina, pentru inca 5-7 minute. Da-l la frigider intr-o folie de plastic pentru 30 de minute.
3. Lucreaza cu jumatate de aluat o data: imparte-l in 4 si ruleaza-l pe blat, incat sa obtii un cilindru lung si subtire (cam cat 2 degete de gros).
4. Taie bucatele mici, cat mai egale, rotunjeste-le si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru 20 de minute, la 150 de grade.
5. Cat mai repede dupa ce le scoti de la cuptor, scobeste-le partea plata cu o lingurita, incat sa faci loc de umplutura.
6. Partea de fursecuri pe care o scobesti nu o arunca, ci colecteaz-o intr-un castron. Combina firimiturile ramase cu gemul si nuca macinata.
7. Formeaza fursecurile umpland fiecare jumatate cu umplutura de gem si lipindu-le intre ele. Imparte laptele in doua jumatati egale si dizolva in fiecare cate o culoare.
8. Trece fiecare fursec jumatate prin laptele cu o culoare, jumatate prin cealalta culoare, lasa-le sa se scurga putin pe servete de bucatarie si apoi prin zaharul granulat.
9. Daca e necesar, mai trece-le o data prin ultimul proces.
Pofta buna!