Galuste cu caise
Desert sau gustare, depinde cand le servesti: nu trebuie sa lasi vara sa treaca fara sa incerci si niste galuste cu caise delicioase, similare cu faimoasele galuse cu prune, poate ceva mai acrisoare, in functie de caisele pe care le gasesti.
Ingrediente pentru servit
1. Fierbe cartofii curatati si taiati pana cand se patrund usor cu furculita.
2. Preseaza cartofii si lasa-i sa se raceasca, apoi incorporeaza untul, oul si faina.
3. Amesteca pana ce obtii un aluat moale, nelipicios, si completeaza cu faina daca mai simti nevoia.
4. Topeste untul intr-o tigaie suficient de adanca si adauga apoi pesmetul. Amesteca in continuu, iar dupa ce s-a rumenit bine pesmetul, adauga zaharul si esenta de vanilie.
5. Pune o cratita umpluta pe jumatate cu apa la fiert, la foc mare, cu un praf de sare.
6. Spala bine caisele (cat mai mici) si pregateste galustele astfel: ia o bucata de aluat cat o nuca mare, cu palmele ude, rotunjeste-o, apoi aplatizeaz-o cat mai bine.
7. Asaza caisa in centrul galustei si adu marginile aluatului peste ea, pana ce e complet inconjurata.
8. Procedeaza la fel cu toate celelalte galuste cu caise, apoi lasa-le la fiert la foc mare pana ce galustele cu caise se ridica la suprafata.
9. Tavaleste galustele cu caise prin amestecul de pesmet cu zahar si lasa-le sa se racoreasca apoi, inainte de servire.