O mancarica plina de legume, cu delicioasa aroma de bacon si menta. Incearca reteta neobisnuita de galuste de dovleac.
Ingrediente
800 g dovleac 150 g faina 60 g unt un ou nucsoara sare piper 200 g bacon 100 g menta proaspata
Mod de preparare:
- Dovleacul se taie, se curata de coaja si se pune intr-o tava la cuptor.
- Se presara cu sare si se acopera cu folie si se lasa la copt aproximativ o ora. Se lasa la racit, apoi se scoate pulpa coapta si se transforma in piure.
- Peste piure se pun faina, untul, sarea, piperul si nucsoara, se amesteca si apoi se pune oul. Se amesteca si se framanta si, cand nu se mai lipeste de maini, aluatul este gata.
- Din aluatul pus pe masa se rup mici cilindri care se fierb intai in apa cu sare. Se scurg si apoi se pun cu bacon taiat fasii la cuptor, pentru 40 de minute. Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se servesc cu menta proaspata.
Vezi si alte retete cu dovleac