Daca iti place carnea de gasca, varianta pe pat de varza e una din cele mai usoare retete pe care o poti face. 

Ingrediente

o gasca 3-4 mere ionatane 10 cuisoare 500 ml vin alb o lingura unt sare piper

Ingrediente pentru garnitura

o varza medie 2-3 linguri ulei 2 linguri bulion o foaie dafin sare piper 2-3 fire patrunjel verde
Mod de preparare:

 

  1. Gasca foarte bine curatata de o parte a grasimii si spalata se presara cu sare si piper la interior. Cuisoarele se infig in mere si apoi acestea se asaza inauntrul pasarii.
  2. Se leaga picioarele si aripile, se presara cu sare si piper la exterior si se asaza in tava de cuptor.
  3. Se pun untul si vinul si se lasa la cuptor 3 ore, stropind pasarea din cand in cand cu sosul care se formeaza in tava, pentru a nu se usca prea tare.
  4. Intre timp, se toaca varza, se pune intr-un vas de cuptor alaturi de celelalte ingrediente si se da la cuptor pentru 50 de minute. Carnea de gasca se serveste pe pat de varza, cu decor de patrunjel verde.