Daca iti place carnea de gasca, varianta pe pat de varza e una din cele mai usoare retete pe care o poti face.
Ingrediente
o gasca 3-4 mere ionatane 10 cuisoare 500 ml vin alb o lingura unt sare piper
Ingrediente pentru garnitura
o varza medie 2-3 linguri ulei 2 linguri bulion o foaie dafin sare piper 2-3 fire patrunjel verde
Mod de preparare:
- Gasca foarte bine curatata de o parte a grasimii si spalata se presara cu sare si piper la interior. Cuisoarele se infig in mere si apoi acestea se asaza inauntrul pasarii.
- Se leaga picioarele si aripile, se presara cu sare si piper la exterior si se asaza in tava de cuptor.
- Se pun untul si vinul si se lasa la cuptor 3 ore, stropind pasarea din cand in cand cu sosul care se formeaza in tava, pentru a nu se usca prea tare.
- Intre timp, se toaca varza, se pune intr-un vas de cuptor alaturi de celelalte ingrediente si se da la cuptor pentru 50 de minute. Carnea de gasca se serveste pe pat de varza, cu decor de patrunjel verde.