In numai 30 de minute si din 3 ingrediente, obtii un gem de zmeura delicios si aromat, de care sa te poti bucura pe perioada iernii. Urmand reteta, obtii 4 borcane de gem de zmeura.
Ingrediente
un kg zmeura 800 g zahar sucul unei lamai
Mod de preparare:
- Zmeura nespalata dar aleasa de fructele stricate se pune in vasul de fiert cu zaharul si sucul de lamaie.
- Se scutura cratita pentru o amestecare naturala si se asaza la foc mic.
- Se iau spuma si impuritatile care urca la suprafata si se lasa 10 minute la foc mare.
- Se pune apoi gemul in borcane, care se lasa la cuptor 10 minute. Se pun capace si se lasa sa se raceasca pe capace.
Sfaturi utile
✽ Pregateste gemul de zmeura fara niciun strop de apa, altfel gustul fructelor nu va mai fi la fel de bun.
✽ Adauga o pastaie de vanilie, dupa ce gemul a fiert, si da-o deoparte dupa ce isi lasa aroma.
✽ Ca sa fii sigura ca gemul este bine fiert, pune o lingurita pe o farfurioara si tine-o la rece timp de cinci minute. Daca gemul se incheaga si nu curge din lingurta, inseamna ca este bine fiert.
✽ Poti trece gemul de zmeura cald printr-o sita fina, daca vrei sa scapi de seminte.