Ghiveciul de legume pregatit dupa reteta asta e atat de bun, incat nu mai ai nevoie de niciun preparat principal langa care sa il servesti, ci il mananci ca atare pe nerasuflate! Reteta perfecta pentru zilele de post.
Ingrediente
1. Taie cartofii, morcovii si telina cuburi, marime medie si pune-i intr-o tava termorezistenta. Presara ulei, sare si piper, apoi toarna apa pana la jumatatea inaltimii legumelor. Pune un capac sau acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor.
2. Taie dovleceii si vanata cuburi, ciupercile felii si ardeii fasiute. Cand furculita intra in cartofi, morcovi si telina, poti pune restul legumelor pregatite, inclusiv fasolea si porumbul, scurse. Da din nou tava la cuptor pentru alte 15-20 minute.
3. Dupa ce s-au copt toate legumele (intra furculita in cuburile de vanata), adauga rosiile din conserva si busuiocul si mai da amestecul la cuptor pentru 5-10 minute. Nu e necesar sa-l mai acoperi. Serveste ghiveciul de legume decorat cu patrunjel proaspat.
Incearca si alte retete cu legume