Cauti o glazura de ciocolata cu care sa imbraci tortul si sa arate impecabil? Dupa reteta asta, n-are cum sa nu-ti iasa un tort demn de o cofetarie.
Ingrediente
125 ml apa 225 g zahar 150 g ciocolata de menaj 30 g cacao 65 ml smantana pentru frisca 10 g gelatina granulata
Mod de preparare:
- Lasa gelatina la inmuiat in 3 linguri de apa rece.
- Pune apa cu zaharul intr-o cratita la foc mediu. Cand fierbe bine, da-o de pe foc si adauga ciocolata de menaj taiata cuburi. Amesteca pana ce se omogenizeaza si adauga cacaua, urmata de smantana pentru frisca.
- Cand ai obtinut o compozitie uniforma, las-o sa se raceasca. Da gelatina la microunde pentru 30 de secunde, apoi adaug-o in glazura oglinda cand poti tine mana pe cratita, fara sa te frigi.
- Amesteca bine si strecoara compozitia de 2 ori, iar intre strecurari mixeaza glazura cu un blender vertical, pentru o mai buna omogenizare.
- Asaza o cratita sau alt vas inalt intr-o tava, cu gura in jos, iar deasupra cratitei pune tortul. Cand devine calduta, toarna glazura oglinda peste tortul racit in prealabil, ideal acoperit cu glazura de unt, pentru a fi perfect neted.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort de post cu ananas din 5 ingrediente