Poti folosi aceasta glazura de ciocolata pentru a orna diferite prajituri, inclusiv negresa, pentru a orna torturi sau pentru a garnisi deserturi precum salata de fructe. In functie de cantitatea de glazura de care ai nevoie, este probabil sa fie necesar sa dublezi sau triplezi cantitatile. Partea buna e ca, daca ramane glazura de ciocolata nefolosita, sigur nu va rezista mult!
Ingrediente
120 g ciocolata 80 ml smantana pentru frisca 1 lingura unt un praf sare
Mod de preparare:
- Incalzeste smantana pentru frisca la foc mediu pana cand sta sa dea in clocot.
- Toarn-o apoi peste ciocolata tocata cat mai marunt si las-o deoparte pentru 2 minute.
- Amesteca usor compozitia pana ce se omogenizeaza, apoi incorporeaza untul la temperatura camerei.
Sfat util:
✽ Foloseşte o ciocolată cu un procent de minim 50% al masei de cacao, însă nu mai mare de 70%, căci glazura poate ieşi prea amară. Alternativ, poţi folosi ciocolată cu lapte, daca cea neagra nu îţi place, dar culoarea nu va fi la fel de intensa.
S-ar putea sa-ti placa si:
Crema de alune de padure tartinabila
Crema de lamaie pentru prajituri