Gogosi
Imbogateste gustul gogosilor traditionale facand aceasta reteta care aduce un plus de savoare datorita alunelor de padure din glazura.
Ingrediente pentru gogosi
250 g faina
un ou
15 g unt
20 g zahar
50 ml lapte
un plic zahar vanilinat
un plic drojdie uscata
un praf de sare
ulei pentru prajit
Ingrediente pentru servit
crema de ciocolata cu alune
50 g alune maruntite
sirop de ciocolata
Mod de preparare:
- Din 100 g faina, drojdie si zahar se pregateste o maia care se lasa la dospit o ora.
- Restul fainei se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilinat, sarea, oul si drojdia crescuta. Se amesteca, se adauga untul topit si se framanta pana ce aluatul se desprinde de vas. Se lasa la crescut o ora.
- Se intinde aluatul, se taie cu o forma si se coc gogosile. Se scot pe servete de hartie.
- Se ung cu crema de ciocolata cu alune, se presara alunele fin maruntite si se stropesc cu sos de ciocolata.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews