Gogosi cu gem
50 minute
4 portii
Mediu
Pufoase, umplute cu gem si aromate, asa cum le facea bunica. Gogoşi cu gem, o reteta iefina, ce costa aproximativ 3.5 lei/portie.|
Ingrediente
350 g faina
40 g zahar
125 ml lapte
15 g drojdie
2 oua
80 g unt
sare
350 g gem, dupa gust
Ingrediente pentru uns
un ou plus un galbenus pentru copt
2 linguri lapte
Mod de preparare:
- Drojdia se desface in putin lapte caldut, iar faina se amesteca bine cu sarea si zaharul.
- Se face un gol la mijloc in faina si se pun ouale, maiaua si se amesteca adaugand lapte. Se framanta 5 minute, se adauga untul si apoi se continua framantarea pentru a obtine un aluat omogen.
- Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se taie in doua parti egale si apoi una dintre parti se decupeaza. Se pune cate o lingurita de gem, se ung marginile cu ou batut si se acopera cu aluat decupat la aceeasi marime din cealalta foaie de aluat.
- Se lasa la crescut o ora, apoi se transfera in tava de copt, se ung cu galbenus desfacut in lapte si se coc 20 de minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews