Pufoase, umplute cu gem si aromate, asa cum le facea bunica. Gogoşi cu gem, o reteta iefina, ce costa aproximativ 3.5 lei/portie.|
Ingrediente
350 g faina 40 g zahar 125 ml lapte 15 g drojdie 2 oua 80 g unt sare 350 g gem, dupa gust
Ingrediente pentru uns
un ou plus un galbenus pentru copt 2 linguri lapte
Mod de preparare:
- Drojdia se desface in putin lapte caldut, iar faina se amesteca bine cu sarea si zaharul.
- Se face un gol la mijloc in faina si se pun ouale, maiaua si se amesteca adaugand lapte. Se framanta 5 minute, se adauga untul si apoi se continua framantarea pentru a obtine un aluat omogen.
- Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se taie in doua parti egale si apoi una dintre parti se decupeaza. Se pune cate o lingurita de gem, se ung marginile cu ou batut si se acopera cu aluat decupat la aceeasi marime din cealalta foaie de aluat.
- Se lasa la crescut o ora, apoi se transfera in tava de copt, se ung cu galbenus desfacut in lapte si se coc 20 de minute.