Gogosi cu zahar si scortisoara

100 minute
6 portii
Usor

Sunt simplu de facut, dar ies super pufoase si fragede! Pregateste niste gogosi cu zahar si scortisoara ori de cate ori ai pofta de un dulce usor.

Ingrediente

250 g faina 1 lingura unt 1 ou 1 lingura zahar 3 linguri lapte 2 linguri apa un pliculet drojdie 1 praf de sare

Ingrediente pentru servit

3 linguri zahar fin 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
  1. Pune zaharul si drojdia in acelasi castron, apoi adauga apa, laptele si sarea. Amesteca, incorporeaza oul si faina, apoi incepe sa framanti aluatul obtinut, pentru 10 minute. Dupa 5-6 minute de framantat adauga untul moale, preasara aluatul cu faina, da-i o forma rotunjita si lasa-l acoperit, la cald pentru o ora.
  2. Cand aluatul a crescut semnificativ, intinde coca pe o suprafata bine pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie cu inaltimea de 0.5-0.7 cm.
  3. Foloseste o forma rotunda pentru taiat prajituri sau un pahar si taie gogosile. Decupeaza-le centrul cu o forma mai mica de prajituri (de dimensiunea unui dop de sticla) sau cu un pahar de tarie.
  4. Lasa gogosile sa creasca pentru alte 20 de minute, apoi prajeste-le in ulei incins, la foc mic. Intoarcele periodic, pentru a asigura o prajire uniforma, scoate-le dupa ce au devenit aurii si, cat sunt caldute, trece-le printr-un amestec de zahar fin si scortisoara.

Vezi si:

Gogosi cu afine

Gogosi din banane

Gogosi cu gem sau ciocolata