Nu stai dupa ele sa dospeasca si nu ai nimic de framantat. Uite cum faci cele mai rapide si usoare gogosi de dovlecei!
Ingrediente
2 dovlecei 2 oua 150-180 g faina 75 g zahar esenta de vanilie coaja a 1/2 de lamaie 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf sare
Mod de preparare:
- Curata dovleceii, taie-i pe lungime si scobeste semintele. Da pulpa ramasa pe razatoarea mare, pune-o intr-o strecuratoare si presara sare deasupra.
- Lasa dovleceii deoparte pentru 30 de minute, apoi stoarce-i cat mai bine de apa lasata.
- Bate ouale cu zaharul, bicarbonatul si mirodeniile. Incorporeaza compozitia cu oua in cea de dovlecei, apoi adauga faina treptat, pana ce consistenta aluatului este groasa, ca de gogosi facute cu lingura.
- Incinge ulei intr-o tigaie si formeaza gogoselele cu o lingura. Scoate gogosile de dovlecei cand se rumenesc uniform, dupa 1-2 minute maxim.