Pofta de gogosi? Le poti prepara de post sau de dulce, fara dospire, fara framantare, in maxim 30 de minute! Si nu, nu trebuie sa-ti faci griji, ies tare pufoase!
Ingrediente pentru aluat
200 g margarina 240 ml lapte de soia 3 linguri ulei 550 g faina 300 g zahar 1 lingura praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare
Ingrediente pentru umplutura si servire
gem/crema de ciocolata zahar pudra
Mod de preparare:
- Topeste margarina cu uleiul si laptele de soia intr-o cratita. Separat, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare.
- Toarna ingredientele lichide in cele uscate si amesteca pana obtii un aluat usor lipicios.
- Ia cate 1-2 linguri de compozitie, intinde aluatul usor cu degetele pe un blat infainat, pune o lingurita din umplutura preferata la mijloc (gem, crema de ciocolata, crema de vanilie, etc).
- Strange marginile aluatului in jurul compozitiei si lipeste-le cat mai bine.
- Prajeste gogosile in baie de ulei cateva secunde pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate-le si trece-le prin zahar pudra inainte de servire.
Sfat util:
✽ Nu mananci de post? Prepara gogosile la fel de usor, inlocuind margarina cu untul, iar laptele de soia cu lapte obisnuit, pastrand cantitatile.
S-ar putea sa-ti placa si:
Gogosi cu zahar si scortisoara