Gogosile sunt usor de facut si foarte satioase, iar in post, sunt cel mai simplu desert. Uite cum le poti prepara.
Ingrediente
Ingrediente pentru servit
1. Se face intai maiaua pentru care cei 50 ml apa se incalzesc si in ea se desface drojdia cu sare si lingurita cu zahar. Se lasa sa lucreze 10 min.
2. Faina se pune pe planul de lucru, se face un gol la mijloc unde se pun maiaua si cele 5 linguri de zahar, margarina topita si apa minerala turnata pe masura ce se amesteca ingredientele.
3. Se framanta, se pune uleiul, se amesteca bine si se lasa la crescut o ora.
4. Se intinde aluatul, se taie cu gura unui pahar si se pun gogosile la prajit in baie de ulei. Se aduc la masa cu zahar pudra si dulceata, dupa gust.
Sfaturi utile
✽ Daca nu vrei ca uleiul sa patrunda in gogosi si sa devina prea grase, incinge-l bine inainte de a pune gogosile.
✽ Dupa ce le pui la prajit, potriveste focul la o temperatura mai mica. Daca e prea mare, se ard repede si raman crude in interior, iar daca e prea mic, absorb cantitati mari de ulei si nu mai ies la fel de pufoase.