Gogosile imperiale, mult mai cunoscute sub numele de eclere, pot fi facute foarte usor si in casa. In plus asa stii mereu ca deserturile tale sunt proaspete.
Ingrediente pentru aluat
250 ml lapte 250 ml ulei 2 cani faina 1 praf sare 6 oua
Ingrediente pentru umplutura
crema de vanilie
Ingrediente pentru glazura
150 g ciocolata de menaj 2 linguri unt 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul si pune laptele, uleiul si sarea la fiert.
- Cand amestecul da in clocot, se pune faina (toata odata) si se amesteca pret de cateva minute, pentru a nu face cocoloase.
- Compozitia se da la rece, iar cand e usor calduta se pun 6 oua, unul cate unul, si se amesteca bine.
- Pune aluatul obtinut intr-un pos de ornat cu varf mare si formeaza gogosile imperiale una cate una, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune-le la distanta una de cealalta, caci se umfla in timpul coacerii.
- Da eclerele la copt pentru 15-20 de minute.
- Taie-le pe burta, apoi umple-le cu un strat de crema de vanilie.
- Topeste ciocolata la bain marie si adauga zaharul, amestecand pana se dizolva. Dupa ce dai recipientul de pe foc, incorporeaza si untul, continuand sa amesteci.
- Glazureaza partea de sus a eclerelor in ciocolata si serveste-le reci.
Sfat util
✽ Pentru umplerea eclerelor, poti folosi crema de vanilie instant, sau o poti prepara in casa, dupa reteta de aici.