Gogosi rasucite, dupa o reteta coreeana
Credeai ca doar romanii stiu sa faca gogosi rasucite pufoase si delicioase? Ba bine ca nu! Uite cat de bine ies dupa reteta asta, adaptata dupa una coreeana, pe care o vei iubi imediat ce le vei pregati.
Urmand aceasta reteta vei obtine 16 gogosi rasucite.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru servit
1. Topeste untul si combina-l cu laptele, sarea si zaharul. Adauga drojdia si oul, amesteca si lasa deoparte pentru 5-10 minute.
2. Combina ingredientele lichide cu faina si framanta pana cand obtii un aluat fin si nelipicios. Lasa aluatul la crescut pentru minim o ora, pana cand se dubleaza compozitia.
3. Odata crescut, framanta bine aluatul din nou si lasa-l la crescut iar pentru o ora. Dupa ce aluatul a crescut a doua oara, framanta-l din nou si imparte-l in 16 bucati.
4. Ruleaza fiecare bucata pe blat, folosind palmele, pana se alungesc incat sa masoare 15-20 cm. Tinand de un capat, rasuceste celelalt capat ca pe o sfoara.
5. Ridica fiecare bucata de aluat astfel alungita din centru si rasuceste cele doua segmente cat mai bine, lipindu-le la capat.
6. Lasa gogosile rasucite la crescut pentru 30 de minute, iar la jumatatea intervalului roteste-le pe partea opusa, incat sa creasca uniform.
7. Prajeste gogosile rasucite in ulei incins, la foc mic-mediu, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
8. Scurge-le si scoate-le intr-un amestec de zahar pudra sau zahar fin, combinat cu scortisoara dupa gust.
Pofta buna!