Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!

Ingrediente

350 ml lapte 3 linguri gris 1-2 linguri zahar (dupa gust) esenta de vanilie un praf sare

Ingrediente pentru servire

dulceata de cirese amare
Mod de preparare:
  1. Fierbe laptele cu un praf de sare, la foc mic, intr-o cratita antiaderenta.
  2. Cand laptele da in clocot, adauga grisul in ploaie, pentru a evita formarea cocoloaselor.
  3. Amesteca continuu pana cand grisul se ingroasa pana la consistenta pe care o preferi, tinand cont si de faptul ca dupa ce se raceste, preparatul se mai intareste.
  4. Serveste grisul cu lapte cu dulceata de visine, de cirese amare sau fructe de padure.

Flan de lapte cu caramel

Lapte prajit

Lapte de pasare