Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!
Ingrediente
350 ml lapte 3 linguri gris 1-2 linguri zahar (dupa gust) esenta de vanilie un praf sare
Ingrediente pentru servire
dulceata de cirese amare
Mod de preparare:
- Fierbe laptele cu un praf de sare, la foc mic, intr-o cratita antiaderenta.
- Cand laptele da in clocot, adauga grisul in ploaie, pentru a evita formarea cocoloaselor.
- Amesteca continuu pana cand grisul se ingroasa pana la consistenta pe care o preferi, tinand cont si de faptul ca dupa ce se raceste, preparatul se mai intareste.
- Serveste grisul cu lapte cu dulceata de visine, de cirese amare sau fructe de padure.