Gris cu lapte

20 minute
4 portii
Usor

Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!

Ingrediente

350 ml lapte 3 linguri gris 1-2 linguri zahar (dupa gust) esenta de vanilie un praf sare

Ingrediente pentru servire

dulceata de cirese amare
Mod de preparare:
  1. Fierbe laptele cu un praf de sare, la foc mic, intr-o cratita antiaderenta.
  2. Cand laptele da in clocot, adauga grisul in ploaie, pentru a evita formarea cocoloaselor.
  3. Amesteca continuu pana cand grisul se ingroasa pana la consistenta pe care o preferi, tinand cont si de faptul ca dupa ce se raceste, preparatul se mai intareste.
  4. Serveste grisul cu lapte cu dulceata de visine, de cirese amare sau fructe de padure.

S-ar putea sa-ti placa si:

Flan de lapte cu caramel

Lapte prajit

Lapte de pasare