Asta trebuie sa fie desertul cel mai bogat in ciocolata! In cativa pasi simpli obtii un guguluf cu ciocolata glazurat din belsug, din care servesti cel putin 8 iubitori de ciocolata! Garantat iti vor cere reteta.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
1. Amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Separat, combina cacaua cu apa clocotita si smantana.
2. Tot separat, bate untul moale cu zaharul pentru minim 5 minute, apoi adauga ouale unul cate unul, urmate de vanilie.
3. Incorporeaza ingredientele uscate in crema de unt, alternand cu ciocolata obtinuta din cacao, apa si smantana.
4. Toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf si da-l la cuptor la 160 grade pentru 80-90 minute, sau pana cand guguluful cu ciocolata trece testul scobitorii.
5. Dupa ce guguluful cu ciocolata s-a racit complet, scoate-l din tava si glazuraza-l cu ciocolata obtinuta din smantana pentru frisca, topita la microunde in runde de 30 de secunde, impreuna cu ciocolata maruntita.
6. Da guguluful cu ciocolata la frigider pentru cel putin o ora, inainte de servire.