Gulasul este o mancare traditional ungureasca, dar se serveste cu frecventa si in Ardeal. Preparatul poate fi gatit si cu carne de porc, insa reteta originala presupune carne de vita.

Serveste gulasul cu smantana si cartofi la cuptor sau mamaliguta.

Ingrediente

700 g carne de vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura paprika 1 lingura oregano 1 lingura cu varf faina 2 conserve rosii decojite 2 ardei grasi sare piper
Mod de preparare:

1. Taie carnea si legumele cuburi mari, apoi caleste carnea in ulei in mai multe transe.
2. Dupa ce ai calit toata carnea, caleste si legumele, iar dupa 2-3 minute adauga carnea inapoi in cratita.
3. Adauga conservele de rosii, faina, paprika si oregano, amesteca si da cratita la cuptorul preincalzit pentru 2 ore si 30 de minute.

Incearca si alte retete de gulas

din aceeasi categorie