Gulas in paine
150 minute
6 portii
Mediu
Ai pofta de o bunatate traditionala, pe care sa o mananci pe saturate? Varianta asta de gulas se serveste direct din paine!
Ingrediente
un kg carne de vita
o lingura untura
4 morcovi
2 ardei grasi de culori diferite
4 cartofi
2 cepe
3 fire telina
o conserva mica bulion
o lingurita boia
cimbru uscat
2 cuburi concentrat vita
un praf sare
4-6 paini rotunde cu coaja groasa
Mod de preparare:
- Ceapa taiata pestisori se pune la calit impreuna cu ardeii in untura topita.
- Cand s-au inmuiat, se adauga carnea si, dupa ce si aceasta s-a rumenit, se pun bulionul, boiaua, concentratul si un praf de sare. Se lasa la foc mic pana ce se curata cartofii si morcovii.
- Se pun la fiert 1,5 litri apa, se pun cartofii si morcovii peste carne, apoi se toarna si apa fiarta.
- Se adauga si telina, se acopera si se lasa pe foc doua ore. Se serveste in painea careia i s-a taiat un capac si apoi s-a scobit de miez la interior. Se presara cu cimbru uscat pe deasupra.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews