Ai pofta de o bunatate traditionala, pe care sa o mananci pe saturate? Varianta asta de gulas se serveste direct din paine!
Ingrediente
un kg carne de vita o lingura untura 4 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite 4 cartofi 2 cepe 3 fire telina o conserva mica bulion o lingurita boia cimbru uscat 2 cuburi concentrat vita un praf sare 4-6 paini rotunde cu coaja groasa
Mod de preparare:
- Ceapa taiata pestisori se pune la calit impreuna cu ardeii in untura topita.
- Cand s-au inmuiat, se adauga carnea si, dupa ce si aceasta s-a rumenit, se pun bulionul, boiaua, concentratul si un praf de sare. Se lasa la foc mic pana ce se curata cartofii si morcovii.
- Se pun la fiert 1,5 litri apa, se pun cartofii si morcovii peste carne, apoi se toarna si apa fiarta.
- Se adauga si telina, se acopera si se lasa pe foc doua ore. Se serveste in painea careia i s-a taiat un capac si apoi s-a scobit de miez la interior. Se presara cu cimbru uscat pe deasupra.