Similar cu o shaorma, insa cu un gust mult mai fresh si chiar mai sanatos, gyrosul poate fi preparat si in casa. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si foarte putina pricepere!

Ingrediente

450 g carne de vita tocata 1 ceapa 1 catel usturoi 4 buc pita greceasca/lipie libaneza rozmarin oregano cimbru sare piper

Ingrediente pentru garnitura

branza feta 1 ceapa rosii salata sos tzatziki
Mod de preparare:
  1. Da o ceapa mare pe razatoarea mica si scurge-o bine de apa intr-o strecuratoare. Combin-o cu un catel de usturoi maruntit, carnea de vita si condimentele (rozmarin, cimbru, oregano, sare, piper).
  2. Framanta bine compozitia, pana obtii o pasta uniforma. Asaz-o pe o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si da-i o forma dreptunghica. Presar-o din nou cu aceleasi condimente (fara sare/piper) si da-o la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade.
  3. Incalzeste pita sau lipia pe ochiul aragazului sau la microunde pentru cateva secunde, apoi intinde putin sos tzatziki (1-2 linguri), felii subtiri din rulada de carne, ceapa taiata solzisori, rosii, salata si putina feta maruntita.
  4. Ruleaza gyrosul bine, folosind o folie de aluminiu in care lasi preparatul pe jumatate impachetat, pentru a il putea servi mai usor.



din aceeasi categorie