Hummusul este un preparat delicios, sanatos si foarte usor de facut. Il poti consuma atat in zilele de post, cat si in cele normale.

Ingrediente:

300 g boabe de naut 3 linguri ulei 3 linguri suc de lamaie 6 catei usturoi 1 lingura tahini sare piper

Ingrediente pentru servit:

boia o lingura ulei rozmarin
Mod de preparare:

1. Boabele se pun la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se scurg si se pun la fiert cu apa, o data si jumatate cantitatea de boabe. Se lasa o ora.
2. Se pun boabele scurse in cuva robotului, cu exceptia catorva, se adauga usturoiul curatat, uleiul, tahini, sucul de lamaie si trei linguri de apa in care au fiert boabele.
3. Se mixeaza, se potriveste gustul de sare si piper si se pune pe o farfurie. Cu lingura se face un sant, se toarna ulei si se presara boia. Se servesc cu boabele de naut ramase si rozmarin.

Prajitura de post Baiadera

Tocanita de ardei copti

Prajitura de post cu morcovi