Cine spune ca nu iti poti rasfata papilele gustative si cand tii post? Iti propunem sa incerci o inghetata cu lapte de soia absolut delicioasa.

Ingrediente:

500 ml lapte de soia 25 g amidon 65 g zahar o pastaie de vanilie sau esenta 100 ml smantana de soia

Ingrediente pentru servit:

miere nuci
Mod de preparare:

1. Se desface amidonul in laptele de soia rece, se adauga zaharul si semintele pastaii de vanilie.
2. Se toarna tot amestecul intr-o cratita care se pune pe foc si se amesteca pana ce se obtine o crema groasa.
3. Dupa 2 minute de fiert, se trage vasul de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu smantana de soia.
4. Se pune apoi la congelator, in forme, pentru 4 ore. Se serveste cu miere si nuci. Pentru a obtine o inghetata cremoasa, fara ace de gheata prin ea, e foarte important ca dupa ce a fost pusa la congelator, sa se scoata recipientul din ora in ora si sa se mixeze continutul cu mixerul sau cu ajutorul unei furculite. Pentru un plus de savoare, se poate adauga esenta de rom in compoztitie.