Aroma delicioasa si mai putin obisnuita pentru inghetata, dar racoritoare si usoara. Vezi mai jos cum prepari inghetata de menta cu fulgi de ciocolata.
Ingrediente
400 ml smantana pentru frisca 400 ml (o conserva) lapte condensat esenta de vanilie esenta de menta 150 g fulgi de ciocolata 3-4 picaturi colorant alimentar (optional) 1 pliculet intaritor de frisca (optional)
Mod de preparare:
- Bate smantana pentru frica pana cand incepe sa se intareasca si sa isi mentina forma. Adauga laptele condensat si continua sa mixezi pana cand amestecul se ingroasa, adauga 1/4 lingurita esenta de vanilie, colorantul si cateva picaturi de esenta de menta.
- Gusta si adauga mai multa esenta de menta daca e necesara, combina inghetata cu fulgii de ciocolata, apoi pune-o intr-o caserola ce poate fi inchisa ermetic si da-o la congelator pentru 6-7 ore minim. In primele 3 ore scoate inghetata la interval de 30 de minute, amesteca energic si da-o iar la congelator.
Sfaturi utile
✽Daca nu gasesti de cumparat, poti prepara laptele condensat acasa, in doar 30 de minute. Vezi reteta de lapte condensat
✽Daca laptele condensat pe care l-ai cumparat nu este indulcit, adauga 2-3 linguri de zahar pudra, dupa gust.