Inimioare cu nuci
Prepara prajiturele in forma de inima dulci, cu nuca si gust acrisor de caise.
Reteta trimisa de Alexandra Ene, din Caracal
Ingrediente pentru foi
500 g faina
200 g zahar
175 g unt sau margarina
3 galbenusuri
o lingurita amoniac
coaja rasa de lamaie
o lingura zeama de lamaie
Ingrediente pentru crema
150 g nuci macinate
3 plicuri zahar vanilinat
200 ml lapte
2 linguri cacao
200 g gem de caise
150 g zahar pudra
100 g unt
2 lingurite esenta de rom
Ingrediente pentru ornat
250 g frisca lichida
inimioare decor din zahar sau ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Pentru foi, se amesteca intr-un vas untul la temperatura camerei cu zaharul, galbenusurile, amoniacul stins cu o lingura de zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se adauga faina si se framanta amestecul pana devine elastic si bun de intins pe planseta. Din acest aluat se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu putin ulei.
- Pentru crema, se marunteste bine una din foi si se inmoaie in laptele caldut, amestecand mereu. Se adauga cacaua, zaharul si zaharul vanilinat, gemul, untul, nucile si 2 lingurite de esenta de rom si se amesteca pana la omogenizare.
- Se intinde crema intre cele doua foi ramase, iar deasupra se orneaza cu frisca si ornamente de zahar. Se taie prajitura in forma de inimioare.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews