Prepara prajiturele in forma de inima dulci, cu nuca si gust acrisor de caise. 

Reteta trimisa de Alexandra Ene, din Caracal

Ingrediente pentru foi

500 g faina 200 g zahar 175 g unt sau margarina 3 galbenusuri o lingurita amoniac coaja rasa de lamaie o lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru crema

150 g nuci macinate 3 plicuri zahar vanilinat 200 ml lapte 2 linguri cacao 200 g gem de caise 150 g zahar pudra 100 g unt 2 lingurite esenta de rom

Ingrediente pentru ornat

250 g frisca lichida inimioare decor din zahar sau ciocolata neagra
Mod de preparare:

 

  1. Pentru foi, se amesteca intr-un vas untul la temperatura camerei cu zaharul, galbenusurile, amoniacul stins cu o lingura de zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se adauga faina si se framanta amestecul pana devine elastic si bun de intins pe planseta. Din acest aluat se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu putin ulei.
  2. Pentru crema, se marunteste bine una din foi si se inmoaie in laptele caldut, amestecand mereu. Se adauga cacaua, zaharul si zaharul vanilinat, gemul, untul, nucile si 2 lingurite de esenta de rom si se amesteca pana la omogenizare.
  3. Se intinde crema intre cele doua foi ramase, iar deasupra se orneaza cu frisca si ornamente de zahar. Se taie prajitura in forma de inimioare.