Prepara prajiturele in forma de inima dulci, cu nuca si gust acrisor de caise.
Reteta trimisa de Alexandra Ene, din Caracal
Ingrediente pentru foi
500 g faina 200 g zahar 175 g unt sau margarina 3 galbenusuri o lingurita amoniac coaja rasa de lamaie o lingura zeama de lamaie
Ingrediente pentru crema
150 g nuci macinate 3 plicuri zahar vanilinat 200 ml lapte 2 linguri cacao 200 g gem de caise 150 g zahar pudra 100 g unt 2 lingurite esenta de rom
Ingrediente pentru ornat
250 g frisca lichida inimioare decor din zahar sau ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Pentru foi, se amesteca intr-un vas untul la temperatura camerei cu zaharul, galbenusurile, amoniacul stins cu o lingura de zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se adauga faina si se framanta amestecul pana devine elastic si bun de intins pe planseta. Din acest aluat se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu putin ulei.
- Pentru crema, se marunteste bine una din foi si se inmoaie in laptele caldut, amestecand mereu. Se adauga cacaua, zaharul si zaharul vanilinat, gemul, untul, nucile si 2 lingurite de esenta de rom si se amesteca pana la omogenizare.
- Se intinde crema intre cele doua foi ramase, iar deasupra se orneaza cu frisca si ornamente de zahar. Se taie prajitura in forma de inimioare.