Jambalaya
30 minute
4 portii
Mediu
Jambalaya, un fel de mancare originar din Louisiana si care pare a fi un derivat al retetei spaniole de paella, este o combinatie delicioasa de legume, carne si orez.
Ingrediente
1/2 piept de pui
o ceapa
2 carnați afumați
2 fire telina
2 morcovi
un ardei gras
3 rosii in bulion
500 ml supa de pui
10 linguri orez prefiert
o lingura bulion
100 ml ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
- In ulei se pune carnea taiata cuburi la calit. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se pun ceapa, ardeiul, morcovii si telina, toate taiate cubulețe, la calit.
- Dupa ce s-au inmuiat, se adauga orezul, se lasa cateva secunde, se pun rosiile, carnea de pui, carnații, sare si piper.
- Se toarna apoi supa in care s-a desfacut bulionul si se lasa la fiert cu capac. Cand orezul a absorbit tot lichidul, preparatul este gata.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews