Jambalaya

30 minute
4 portii
Mediu

Jambalaya, un fel de mancare originar din Louisiana si care pare a fi un derivat al retetei spaniole de paella, este o combinatie delicioasa de legume, carne si orez.

Ingrediente

1/2 piept de pui o ceapa 2 carnați afumați 2 fire telina 2 morcovi un ardei gras 3 rosii in bulion 500 ml supa de pui 10 linguri orez prefiert o lingura bulion 100 ml ulei de masline sare piper
Mod de preparare:
  1. In ulei se pune carnea taiata cuburi la calit. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se pun ceapa, ardeiul, morcovii si telina, toate taiate cubulețe, la calit.
  2. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga orezul, se lasa cateva secunde, se pun rosiile, carnea de pui, carnații, sare si piper.
  3. Se toarna apoi supa in care s-a desfacut bulionul si se lasa la fiert cu capac. Cand orezul a absorbit tot lichidul, preparatul este gata.