Jeleu de fructe

25 minute
4 portii
Usor

Aceasta reteta de jeleu cu fructe reprezinta o alternativa sanatoasa pentru variantele de jeleu existente in comert, care contin adesea conservanti si potentiatori de arome.

Ingrediente

500 g fructe rosii 4 foi gelatina 50 g zahar
Mod de preparare:
  1. 200 g de fructe se maruntesc usor si se pun la fiert cu zahar si un pic de apa.
  2. Dupa 10 minute de fiert ,se mixeaza si apoi se filtreaza pentru a obtine un suc de culoare rosie.
  3. Gelatina se inmoaie in apa rece si apoi se amesteca bine cu sucul rosu strecurat.
  4. Se pun cele 300 g de fructe in cupe, se toarna gelatina si, dupa ce se incheaga, se dau la rece pentru 3 ore.

Sfaturi utile:

✽ Fie ca e sub forma de granule sau de foi, daca este preparata corespunzator, gelatina ia forma unui gel elastic, omogen si transparent.

✽ Se utilizeaza in creme, spume, sufleuri reci.

✽ E un bun stabilizator pentru frisca si multe alte umpluturi pentru prajituri.

Sursa foto: Shutterstock