Aceasta reteta de jeleu cu fructe reprezinta o alternativa sanatoasa pentru variantele de jeleu existente in comert, care contin adesea conservanti si potentiatori de arome.
Ingrediente
500 g fructe rosii 4 foi gelatina 50 g zahar
Mod de preparare:
- 200 g de fructe se maruntesc usor si se pun la fiert cu zahar si un pic de apa.
- Dupa 10 minute de fiert ,se mixeaza si apoi se filtreaza pentru a obtine un suc de culoare rosie.
- Gelatina se inmoaie in apa rece si apoi se amesteca bine cu sucul rosu strecurat.
- Se pun cele 300 g de fructe in cupe, se toarna gelatina si, dupa ce se incheaga, se dau la rece pentru 3 ore.
Sfaturi utile:
✽ Fie ca e sub forma de granule sau de foi, daca este preparata corespunzator, gelatina ia forma unui gel elastic, omogen si transparent.
✽ Se utilizeaza in creme, spume, sufleuri reci.
✽ E un bun stabilizator pentru frisca si multe alte umpluturi pentru prajituri.
Sursa foto: Shutterstock