Kaiserschmarren
30 minute
4 portii
Usor
Kaiserschmarren este o prăjitură ce se serveşte sfărâmată până la nivel de dumicaţi, care are însă o origine îndepărtată, în bucătăria regală a Austriei. Acest desert, descoperit din greseala, a devenit preferatul lui Franz Joseph, împăratul Austriei.
Ingrediente
6 oua
350-400 ml lapte
180 g-200 g faina
3 linguri zahar
2 linguri stafide
un plic zahar vanilinat
o lingura rom
un praf sare
50 g unt pentru prajit
Ingrediente pentru servit
zahar pudra
scortisoara
Mod de preparare:
- Stafidele si romul se amesteca si se lasa 15 minute la macerat. Galbenusurile se amesteca bine cu laptele, faina si zaharul vanilinat. Albusurile se bat cu zaharul simplu si sarea si apoi spuma se pune peste amestecul cu galbenus.
- Intr-un vas se topeste untul pe aragaz, se pune amestecul si peste 2 minute se pun stafidele. Se lasa sa se prajeasca pe o parte, se intoarce si se da la cuptor pentru 8 minute.
- Dupa acest timp, aluatul copt se marunteste cu furculita si se aduce la masa cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews