Kaiserschmarren este o prăjitură ce se serveşte sfărâmată până la nivel de dumicaţi, care are însă o origine îndepărtată, în bucătăria regală a Austriei. Acest desert, descoperit din greseala,  a devenit preferatul lui Franz Joseph, împăratul Austriei.

Ingrediente

6 oua 350-400 ml lapte 180 g-200 g faina 3 linguri zahar 2 linguri stafide un plic zahar vanilinat o lingura rom un praf sare 50 g unt pentru prajit

Ingrediente pentru servit

zahar pudra scortisoara
Mod de preparare:
  1. Stafidele si romul se amesteca si se lasa 15 minute la macerat. Galbenusurile se amesteca bine cu laptele, faina si zaharul vanilinat. Albusurile se bat cu zaharul simplu si sarea si apoi spuma se pune peste amestecul cu galbenus.
  2. Intr-un vas se topeste untul pe aragaz, se pune amestecul si peste 2 minute se pun stafidele. Se lasa sa se prajeasca pe o parte, se intoarce si se da la cuptor pentru 8 minute.
  3. Dupa acest timp, aluatul copt se marunteste cu furculita si se aduce la masa cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.