Kavarna – tocanita bulgareasca
70 minute
4 portii
Usor
Daca ai fost macar o data in Bulgaria, sigur te-ai indragostit de preparatele specifice. Invata sa prepari una din mancarurile traditionale – Kavarna, o tocanita satioasa cu carne.
Ingrediente
750 g pulpa de porc
500 g ficat de vitel
100 g untura
250 g ceapa
250 g ciuperci
50 ml vin rosu
5 ardei iuti
sare
piper
patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
- Toata carnea se taie cuburi si se pun la prajit in untura cu 50 ml apa.
- Se adauga ceapa taiata rondele si, cand s-a inmuiat, se pun ficatul taiat bucati, ciupercile, ardeii iuti.
- Se potrivește gustul de sare si piper, se toarna vinul si se acopera cu apa.
- Se da vasul la cuptor pentru 50 minute.
- Kavarna se aduce la masa cu patrunjel proaspar tocat.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews