Kavarna – tocanita bulgareasca

70 minute
4 portii
Usor

Daca ai fost macar o data in Bulgaria, sigur te-ai indragostit de preparatele specifice. Invata sa prepari una din mancarurile traditionale – Kavarna, o tocanita satioasa cu carne.

Ingrediente

750 g pulpa de porc 500 g ficat de vitel 100 g untura 250 g ceapa 250 g ciuperci 50 ml vin rosu 5 ardei iuti sare piper patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
  1. Toata carnea se taie cuburi si se pun la prajit in untura cu 50 ml apa.
  1. Se adauga ceapa taiata rondele si, cand s-a inmuiat, se pun ficatul taiat bucati, ciupercile, ardeii iuti.
  1. Se potrivește gustul de sare si piper, se toarna vinul si se acopera cu apa.
  1. Se da vasul la cuptor pentru 50 minute.
  2. Kavarna se aduce la masa cu patrunjel proaspar tocat.