Ketchup de casa
Ketchup-ul pe care il gasesti in comert nu e tocmai cel mai sanatos sos pe care il poti manca, mai ales daca mananci pizza des. Iar pizza fara ketchup parca nu e la fel. Cu reteta asta obtii un ketchup sanatos, cu mult mai putin zahar decat cel continut de produsele de cumparat.
Ingrediente
200 g pasta de tomate
100 ml apa
1 lingura cu varf zahar brun
3 linguri otet
1/2 ceapa mica
1/2 lingurita mustar
un praf de scortisoara
sare
Mod de preparare:
- Curata si taie ceapa, apoi dizolva zaharul in apa. Pune apa si ceapa in blender si amesteca pana cand ceapa e complet maruntita.
- In amestecul rezultat pune pasta de tomate, scortisoara, sarea, mustarul si cele 3 linguri de otet. Amesteca pana cand obtii o consistenta omogena. Poti depozita ketchupul obtinut intr-o sticla de ketchup mai veche.
Sfat util
✽ Daca preferi ketchup-ul picant, curata un ardei iute de seminte si pune-l in blender simultan cu ceapa.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews