Ketchup-ul pe care il gasesti in comert nu e tocmai cel mai sanatos sos pe care il poti manca, mai ales daca mananci pizza des. Iar pizza fara ketchup parca nu e la fel. Cu reteta asta obtii un ketchup sanatos, cu mult mai putin zahar decat cel continut de produsele de cumparat.

Ingrediente

200 g pasta de tomate 100 ml apa 1 lingura cu varf zahar brun 3 linguri otet 1/2 ceapa mica 1/2 lingurita mustar un praf de scortisoara sare
Mod de preparare:
  1. Curata si taie ceapa, apoi dizolva zaharul in apa. Pune apa si ceapa in blender si amesteca pana cand ceapa e complet maruntita.
  2. In amestecul rezultat pune pasta de tomate, scortisoara, sarea, mustarul si cele 3 linguri de otet. Amesteca pana cand obtii o consistenta omogena. Poti depozita ketchupul obtinut intr-o sticla de ketchup mai veche.

Sfat util

✽ Daca preferi ketchup-ul picant, curata un ardei iute de seminte si pune-l in blender simultan cu ceapa.