Ingrediente
250 g bulgur fin o ceapa 2 linguri faina sare piper
Ingrediente pentru umplutura
o ceapa 150 g carne de miel tocata 1/2 lingurita scortisoara 80 ml supa de vita 2 linguri ulei 2 linguri muguri de pin 2 linguri menta proaspata tocata ulei pentru prajit sare piper
Mod de preparare:
- Bulgurul se acopera cu apa clocotita si se lasa 5 minute. Se scurge si se mixeaza cu celelalte ingrediente si se da o ora la rece.
- Pentru umplutura, se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata. Se adauga carnea tocata, scortisoara si se lasa 3 minute la foc mare. Se toarna supa si se mai fierbe 6 minute. Se adauga apoi mugurii de pin si menta, sare si piper si se lasa la racit.
- Din preparatul cu bulgur se iau 2 linguri si se modeleaza intre palme sub forma unui carnacior de 5-6 cm lungime. Cu mana uda se face un sant, se asaza doua lingurite de umplutura, se modeleaza sub forma ovala. Se dau o ora la rece apoi se prajesc.