Desi e extrem de usor de facut, se spune despre prajitura Kvæfjordkake ca este cea mai buna din lume (chiar asa se traduce Verdens Beste). Desertul poarta numele unui oras norvegian si e extrem de delicios, o combinatie de blat pufos, crema de vanilie si bezea crocanta.
Ingrediente pentru aluat
150 g faina 150 g unt 100 g zahar 5 galbenusuri 1 lingurita praf de copt 5 linguri lapte
Ingrediente pentru bezea
5 albusuri 180 g zahar pudra 100 g migdale feliate
Ingrediente pentru stratul de crema
crema de vanilie 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Prepararea blatului
- Combina untul cu zaharul si bate compozitia pana devine cremoasa si omogena. Adauga galbenusurile, praful de copt, faina si laptele.
- Mixeaza pana la omogenizare. Intinde aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, din centrul tavii catre margini.
Pregatirea stratului de bezea
- Bate albusurile cu zaharul pentru bezea pana cand albusul se tine de paletele mixerului si e lucios. Intinde albusul deasupra aluatul de blat. Deasupra stratului de bezea presara migdalele feliate.
- Da prajitura Verdens Beste la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade, pe nivelul cel mai de jos al cuptorului.
Asamblarea prajiturii Kvæfjordkake Verdens Beste
- Prepara crema de vanilie si combin-o cu frisca obtinuta din cei 200 ml de smantana. Lasa prajitura Verdens Beste sa se raceasca si tai-o apoi pe jumatate.
- Pe una din jumatati intinde crema de vanilie combinata cu frisca, iar cealalta jumatate adu-o deasupra, ca pe un capac.