O reteta foarte usoara si populara printre romani, dar care isi are originile in bucataria frantuzeasca: lapte de pasare, sau île flottante, e un desert usor si cremos, pe care il faci in 30 de minute.

Ingrediente

500 ml lapte 4 oua la temperatura camerei 1 lingura faina 150 g zahar esenta sau baton de vanilie un praf de sare
Mod de preparare:
  1. Pune laptele la fiert si bate albusurile spuma cu praful de sare si cu 100 g zahar pana devin bezea.
  2. Din bezeaua obtinuta, pune galusti de dimensiunea unei linguri in lapte, cand acesta fierbe la foc mic.
  3. Intoarce-le de pe o parte pe alta pentru 2-3 minute, apoi scoate-le pe rand in farfurii.
  4. Bate galbenusurile cu restul de zahar, cu faina si cu esenta de vanilie.
  5. Din laptele fierbinte, pune putin cate putin in castronul cu galbenusuri, pana incorporezi tot laptele si pune compozitia inapoi pe foc pentru alte 10-15 minute, sau pana cand compozitia devine mai groasa.
  6. Toarna laptele de pasare peste galuste si raceste-le pentru 1-2 ore inainte de servire. Decoreaza portiile cu dulceata acrisoara, nuci sau migdale daca doresti.