O reteta foarte usoara si populara printre romani, dar care isi are originile in bucataria frantuzeasca: lapte de pasare, sau île flottante, e un desert usor si cremos, pe care il faci in 30 de minute.
Ingrediente
500 ml lapte 4 oua la temperatura camerei 1 lingura faina 150 g zahar esenta sau baton de vanilie un praf de sare
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert si bate albusurile spuma cu praful de sare si cu 100 g zahar pana devin bezea.
- Din bezeaua obtinuta, pune galusti de dimensiunea unei linguri in lapte, cand acesta fierbe la foc mic.
- Intoarce-le de pe o parte pe alta pentru 2-3 minute, apoi scoate-le pe rand in farfurii.
- Bate galbenusurile cu restul de zahar, cu faina si cu esenta de vanilie.
- Din laptele fierbinte, pune putin cate putin in castronul cu galbenusuri, pana incorporezi tot laptele si pune compozitia inapoi pe foc pentru alte 10-15 minute, sau pana cand compozitia devine mai groasa.
- Toarna laptele de pasare peste galuste si raceste-le pentru 1-2 ore inainte de servire. Decoreaza portiile cu dulceata acrisoara, nuci sau migdale daca doresti.