Spre deosebire de reteta clasica, care contine predominant carne, compozitia acestei retete de lasagna cu vinete contine multe legume, ceea ce o face mai sanatoasa si mai usoara.

Ingrediente

un pachet foi lasagna 2 vinete 2 dovlecei 3 rosii cateva frunze salata

Ingrediente pentru sosul alb

125 g unt 45 g faina 500 ml apa clocotita sare piper

Ingrediente pentru stratul exterior

150 g pesmet 50 g unt 2 linguri muguri de pin
Mod de preparare:
  1. Se taie vinetele felii care se presara cu sare si se lasa la scurs.
  2. Intre timp, se face sosul alb pentru care in unt topit se caleste 30 de secunde faina, se trage de pe foc, se pune apa clocotita, se amesteca energic si se repune pe foc pentru un clocot. Se potriveste de sare si piper.
  3. Intr-un vas de cuptor se astern straturi de felii de vinete sterse de apa lasata, felii de dovlecei, salata, felii de rosii in alternanta cu sosul alb.
  4. Ultimul strat trebuie sa fie de sos peste care se pune pesmetul amestecat cu unt si muguri de pin. Se lasa la cuptor 30 de minute.